Gio & DJ Pilot

Biography

De echte naam van DJ Pilot is Richard Lalmohamed. Hij is geboren in Amsterdam en is daar op de leeftijd van 15 jaar begonnen met draaien als hobby. Hij begon in die tijd met het draaien van LP’s en zoals het hoorde in de clubs, in mindere mate met CD’s. De stijl was hoofdzakelijk clubhouse en top40. Vanaf die periode waren schoolfeesten en optredens op een aantal evenementen in Amsterdam vaste boekingen. De eerste boekingen kwamen binnen voor feesten in de Roxy in Amsterdam. De Roxy was internationaal en uiteraard in Amsterdam één van de meest populaire nachtclubs. In deze club werden ook de eerste mijlpalen neergezet als het ging om visuals en VJ’s. In de loop der jaren is DJ Pilot daar zich daar dan ook verder op gaan oriënteren. Bekijk het onderstaande YouTube-filmpje om een indruk te krijgen van de Roxy destijds!

Nightclub Roxy Amsterdam      

Vanaf eind jaren 90 kwamen er steeds vaker optredens in de Urban-scene. Er werd een switch gemaakt van genre naar R&B en Rap. Later kwam daar Dance-Hall bij en Reggaeton. Eigenlijk alle stijlen die tegenwoordig aangeduid worden als Urban. De ontwikkeling van de techniek in DJ-land stond niet stil en ook DJ Pilot maakte een overstap naar Stanton’s Final Scratch waar veel dj’s in die periode mee werkten. Diverse optredens in de Melkweg, Escape, Powerzone, Hemkade (North Sea Venue), dansclubs in Amsterdam en de rest van de Randstand waren vaste prik in het weekend.

Uiteindelijk heeft hij er voor gekozen om allround te gaan draaien, zodat optredens bij diverse evenementen mogelijk waren. Dat betekende ook de overstap naar de wereld-standaard Pioneer CDJ-1000’s en tegenwoordig uiteraard de CDJ-2000’s.

Vanaf ongeveer 2006 is DJ Pilot zich meer en meer gaan verdiepen in het draaien van videoclips, aangemoedigd door datgene wat hij in de Roxy gezien had toen hij net als dj gestart was. Doordat hij als stijl allround draait wilde hij zich toch proberen te onderscheiden ten opzichte van alle andere allround-dj’s. Behalve alleen maar als DJ, kan DJ Pilot dus ook geboekt worden als VJ of ook wel genoemd DVJ!

Repair Service DJ Gear

Looking for servicing your DJ Gear in (the vicinity of) Amsterdam?

We can restore for instance faders, hotcues, cues, playbuttons, EQ's, connections, PCB's of dj-mixers, cd-players and live-mixers.

For instance dj gear from Pioneer like the cdj-1000's (mk1, mk2, mk3), cdj-2000, djm-600, djm700, djm800, djm900, djm1000.

For information about prices, check out: http://www.djpilot.nl/djgearreparatie